Quiz Zuid-Afrika - de antwoorden

Of je klant nu kiest voor de Tuinroute, Bloemenroute, Wijnroute of een safari in het Krugerpark, in Zuid-Afrika ziet hij zoveel meer met een huurauto! In vakblad Travelution testten we je kennis over autohuur in dit land.
Mariëlle van Vliet van VX Houten
won daarmee een week gratis autohuur ter waarde van € 350,-. Wist jij net als Mariëlle de juiste antwoorden? Check het snel hieronder!

1. Welke aanvullende servicepakketten zijn beschikbaar in Zuid-Afrika?
a. AD-pakket, GP-pakket, Premium pakket, Express Service en VIP pakket.
b. Premium pakket en Express Service
c. AD-pakket, GP-pakket, Express Service en VIP pakket
Het juiste antwoord is: A

2. Mag je met de huurauto de grens over naar Lesotho en Swaziland?
a. Ja, dit mag altijd
b. Ja, maar alleen op aanvraag
c. Alleen als je iemand vervoert met een Zuid-Afrikaans paspoort
Het juiste antwoord is: B

3. Heb je een internationaal rijbewijs nodig om een auto te huren in Zuid-Afrika?

A. Nee, een recent Europees rijbewijs is voldoende
B. Ja, alleen het internationale rijbewijs is nodig
C. Ja, in combinatie met je Europese rijbewijs.
Het juiste antwoord is: A

4. Kun je de huurauto ophalen in Zuid-Afrika en inleveren in Botswana, Lesotho, Namibië of Swaziland?
A. Nee, een internationale one way is nooit toegestaan
B. Ja, maar zo´n internationale one way kun je alleen telefonisch bij ons aanvragen
C. Nee, een internationale one way is niet toegestaan vanuit Zuid-Afrika
Het juiste antwoord is: B

5. Wat voor garantie heb je als je een auto boekt waar 4X4 bij staat?
A. Dat je een auto krijgt die hoog op zijn banden staat.
B. Dat je een auto krijgt met minstens  500 PK
C. Dat je een auto krijgt met 4 wheel drive
Het juiste antwoord is: C

6. Mag je met de huurauto in het Krugerpark op safari?
A. Nee
B. Ja, als je maar op de geasfalteerde wegen blijft.
C. Ja, je mag overal rijden.
Het juiste antwoord is: B

7. Wat zijn de extra kosten voor een extra bestuurder in Zuid-Afrika?
A. Niets, er is altijd een extra bestuurder bij de huursom inbegrepen.
B. ZAR 100 per huurdag
C. ZAR 300 per huurperiode
Het juiste antwoord is: A

8. Op de luchthaven van Johannesburg is een VIP pakket beschikbaar in combinatie met de Express Service. Wat houdt dat in?
A. Je wordt opgehaald met een limousine.
B. Bij de verhuurder word je extra snel geholpen door de directeur.
C. Je wordt bij het vliegtuig opgewacht door een official die je met een versnelde procedure langs de douane begeleidt en je naar de verhuurbalie brengt, waar het huurcontract al ingevuld klaarligt.
Het juiste antwoord is: C

9. In Zuid-Afrika zijn niet alle wegen geasfalteerd. Op welke wegen rijd je verzekerd rond?
A. Alleen op de geasfalteerde wegen
B. Op alle officiële wegen. Die zijn te herkennen aan het feit dat ze genummerd zijn.
C. Op alle wegen.
Het juiste antwoord is: B

10. In het Zuid-Afrikaanse verkeer kom je veel ´grappige´woorden tegen. Wat klopt:
A. Duikweg = viaduct
B. Robot = verkeerslicht
C. Teerpad = asfaltweg
D. A, B en C kloppen alle drie
Het juiste antwoord is: D

Wil je je kennis over Sunny Cars nog verder uitbreiden? Maak dan ook de vijf e-learnings op eTravel Training of lees de informatieve en inspirerende blogs op blog.sunnycars.nl.